Misijon v celjski dekaniji 2015

06. – 15. marec 2015

“Po poti Resnice do človeka.”

Molitev za uspeh misijona

Za Veliko noč smo napovedali misijon v vseh župnijah celjske dekanije pod geslom:
Po poti Resnice do človeka. Ob blagoslovu velikonočnih jedil smo vam izročili zloženko in vas želeli seznaniti z načrtovanim misijonom v postnem času prihodnjega leta, od petka 6. marca do nedelje 15. marca leta 2015.

Petdeset dni po Jezusovem vstajenju, na Binkošti, so apostoli prejeli obljubljeno pomoč Svetega Duha. Navdihoval jih je, da so Jezusov evangelij približali ljudem v njihovem jeziku, poslušalcem pa je dal, da so jih slišali, razumeli in sprejeli kot besede življenja.
Danes, na Binkošti, slovesno razglašamo misijon. Pomembno mesto v pripravi in samem dogajanju misijona dajemo molitvi, saj se zavedamo se, da Bog odpira srca za oznanilo vere in daje moč za življenje po veri. Prosimo, da bi Sveti Duh navdihoval misijonarje za pravo oznanilo in da bi pripravljal naša srca za razumevanje in sprejemanje božje besede, da bi jo lahko uresničevali. Za uspeh misijona smo sestavili kratko molitev, ki jo bomo molili po sveti maši v vseh župnijah naše dekanije. Vabimo vas, da se molitvi pridružite tudi v družinah in
osebno. Tako bomo ustvarjali občestvo in se pripravljali na čas milosti, ki nam ga namenja Gospod v času misijona.

V naši župniji bosta misijonarja br. Marko Senica in br. Jurij Štravs.

Molitev za uspeh misijona v Dekaniji Celje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.