Poslovil se je br. Robert

Prikaži izvorno slikoV noči na god sv. Miklavža je v celjski bolnišnici k Očetu odšel naš brat, kapucin Robert Podgoršek.

Pogreb bo v torek 12. decembra 2017.  Ob 12:30 bo sveta maša v župnijski cerkvi sv. Cecilije v Celju (na Bregu), ki jo bo daroval celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Po maši so predvideni govori v cerkvi, ob 14.uri pa odhod izpred cerkve na Mestno pokopališče Celje, kjer bo zadnje slovo. Pogreb bo predvidoma ob 14.45 (odvisno od prihoda na pokopališče).
Od ponedeljka, 11. 12., od 16.ure naprej bo ležal v naši cerkvi na Bregu. Cerkev bo ta dan odprta do 21.ure, v torek pa od 7.ure naprej.
V hvaležen spomin na br. Roberta in njegovo poslanstvo lahko darujete za svete maše. Sveta maša – evharistija je srce in vrhunec življenja Cerkve. Zagotovo je bila ta veličastna oblika zahvale tudi srce in življenje p. Roberta. Svoj dar lahko oddate v župnijski pisarni (vhod s parkirišča pred cerkvijo).
Pokojnega Roberta priporočamo v molitev.  Gospod mu daj večni pokoj!   Naj počiva v miru.
Kapucin, br. Robert Podgoršek se je rodil v Mariboru na Studencih 3. julija 1940 in bil krščen kot Slavko v župniji sv. Jožefa, 13. julija istega leta. Po končani osnovni šoli je ob priljubljenem kaplanu br. Metodu Jeršinu zaslišal Božji klic. Dva razreda srednje šole je končal na kapucinski gimnaziji v Osijeku na Hrvaškem, nato pa vstopil k bratom kapucinom v noviciat. Po enoletnem uvajanju v redovno življenje je 10. 8. 1958 naredil prve zaobljube in dokončal gimnazijo v Zagrebu. Po odsluženem vojaškem roku je nadaljeval s študijem teologije v Ljubljani. 17. 9. 1963 je izpovedal večne zaobljube v redu manjših bratov kapucinov, 29. 6. 1966 pa bil v mariborski stolnici posvečen v duhovnika.

Sprva je bil provincijski tajnik, kmalu (1970) pa je nastopil službo župnika pri sv. Ceciliji v Celju, kjer je ostal do leta 1988, ko je bil poslan za izseljenskega duhovnika v Švico. Po 14 letih dela med zdomci se je vrnil v domovino in do 2015 leta domoval v Škofji Loki. Zaradi zdravstvene nege po težki bolezni je bil začasno preseljen v oskrbo Doma sv. Jožefa v Celju.
Br. Robert je bil povsod, kamor je bil poslan, zelo priljubljen. Klub dolgotrajni bolezni se je na svoje duhovniško delo vedno skrbno pripravljal in ljudje so ga radi poslušali. Bil je dober pevec in organizator, predvsem pa vesel in srčen človek, ki je vsakega sprejel kot oče. Kot velik častilec sv. Pija iz Pietrelcine je v Škofjo Loko prinesel njegove relikvije in širil pobožnost njemu na čast. Naj mu sveti Pij izprosi večni mir in veselje pri Gospodu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.