Začenjamo novo veroučno leto

Počitnice so se odvrtele, v petek pa so šole odprle svoja vrata. Upamo, da so bile počitnice zanimive in prijetne tudi v vaših družinah.

Mi pa bomo vrata veroučne učilnice odprli v ponedeljek, 11. spetembra, ko začenjamo z veroukom. Še prej pa vsi lepo povabljeni k sveti maši – v nedeljo, 10. septembra ob 9.30.  Našemu Prijatelju se bomo zahvalili za počitnice in ga prosili za blagoslov in pomoč v novem veroučnem in šolskem letu. Veroučni urnik je objavljen v oznanilih 21. nedelje med letom (27.08.).

V župniji je zadnji teden počitnic zaznamoval oratorij. Na različne načine smo se dotikali nebes: z zgodbo, s katehezami, s petjem, z litanijami, z bansi, z ustvarjanjem, s posebnimi gosti, z igrami. Skupaj z Marijo, se ve. In z romanjem, pravzaprav kar z dvema romanjema. Najprej smo v četrtek obiskali župnijo Sora. Tam smo se najprej oglasili v samostanu sester karmeličank, še posebej sta nas bili vesli s. Ivana in s. Darina, naši faranki. Veliko zanimivega so nam sestre povedale, saj je naše oratorijce zanimalo marsikaj. Po obisku pa smo se do vrnitve domov zadržali na župnijskem dvorišču, kjer smo se igrali, prepevali, imeli kosilo. Na drugo romanje pa smo se odpravili v soboto, ko so bili oratorijskega utripa deležni tudi starši. Romali smo po starem – peš, iz kraja v kraj, da smo romarsko pot zmogli, smo pred začetkom vsi dobili skromno malico. Romarska pot nas je vodila po vsej Sloveniji, saj smo obiskali romarska središča vseh škofij: Svete Gore (Koper), Brezje (Ljubljana), Petrovče (Celje), Zaplaz (Novo mesto),  Ptujsko goro (Maribor) in Turnišče (Murska Sobota). In o vsakem od njih izvedeli kaj zanimivega. V nedeljo smo oratorijci sodelovali pri sveti maši in tako zaključili letošnji oratorij.                             Na strani ste lahko za vsak dan našli pozdrav dneva, vrednoto in simbol dneva.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.