Biblična skupina

Biblično skupino v naši župniji bi lahko primerjali s skrbno urejenim vrtom, zakaj kakor je vrt ogledalo skrbnih in delavnih lastnikov, tako je delovanje naše Biblične skupine drobcen odsev vsestranskega delovanja v naši župniji.

Za vsakega člana je Biblična skupina ne samo nekaj prijetno doživetega časa, ko se vsak četrtek srečujemo ob prebiranju Božje besede in izmenjujemo naša mnenja, ampak je veliko več; to je dragocen, nenadomestljiv in duhovno nadvse bogat čas. To je čas, ki ga nihče od nas ne »žrtvuje«, ampak nanj komaj čaka, saj je vsako novo druženje izziv za osebno in duhovno rast vsakega posebej in tudi naše skupine.

Četrtek je resnično praznični dan! Pol ure pred večerno sveto mašo je izpostavljeno Sv. Rešnje telo in ta čas je namenjen skupni molitvi svetega rožnega venca oziroma češčenju Najsvetejšega, nato sv. maša, po njej molimo v cerkvi večernice, in potem je naše biblično srečanje.

Kot Biblična skupina smo vključeni v nekatere dejavnosti župnije. Letos smo v oktobru že tretje leto zapored pripravili Svetopisemski maraton. Skozi vse leto sodelujemo pri bogoslužju tudi kot bralci Božje besede; na nedeljo Svetega pisma pa oblikujemo in beremo še uvodne misli k posameznim delom svete maše.

Božja beseda nas povezuje in bogati. Je kakor kruh, ki ga delimo. Pri vsakem srečanju se množi, nam daje novih moči za življenje in vsakodnevne tegobe; obenem pa nas prav Božja beseda najbolj iskreno in z največjim zaupanjem povezuje z Gospodom.

Še nekaj mnenj članov naše Biblične skupine

»Četrtek si vedno rezerviram za naše srečanje. Rada bi dala Gospoda na prvo mesto, vendar me večkrat v službi zmotijo medsebojni odnosi… Izhajam iz tradicionalne katoliške družine, toda z Bogom in branjem Svetega pisma sem se resnično srečala na Delavnicah molitve in življenja pred več leti, v naši Biblični skupini pa to nadgrajujem.«

»Mislim, da sem se obrusila ob lastnem premišljevanju Svetega pisma, a tudi ob pričevanjih v skupini, da morem bolj polno doživljati sebe in tudi druge kot božje otroke. Gledam, kako Bog vsakega človeka vodi po svoji poti.«

»Zame je posebno dragocena razlaga Božje besede, zato jo tudi sama z veliko zavzetostjo premišljujem. Večkrat še s posebno pozornostjo prebiram razlage evangelijev Silvana Faustija. Močno me nagovorijo tudi pričevanja drugih članov skupine in želim si, da bi postajali vedno bolj povezani, kakor so bili prvi kristjani.«

Kot skupnost pa sploh ne bi toliko pridobili, če ne bi imeli tako čudovitega duhovnega vodja. Vedno nas spodbuja in vsakokrat tudi nadgradi naša pričevanja.

Vsako leto zaključimo naše veroučno biblično leto z romanjem in prijateljskim druženjem. Tudi med letom kdaj kaj praznujemo, kar nas telesno poživi in še bolj poveže, tako duhovno kakor človeško.

Zapis je bil objavljen 10. 12. 2014

Arhiv objav

Biblična skupina 2010

Share with:


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.