Mešani župnijski pevski zbor sv. Cecilije

Naš župnijski mešani pevski zbor Svete Cecilije deluje že šestnajst let. Prvo informativno srečanje je bilo v oktobru 2006, prva resna vaja 21. novembra 2006, bogoslužje pa smo prvič polepšali z našim petjem za Božič 2006.

V zboru se trenutno zbira 10 pevcev in 12 pevk, skupaj torej 22. Običajno prepevamo pri slovesnih župnijskih mašah ob nedeljah in praznikih. Redno se udeležujemo letnih srečanj župnijskih pevskih zborov celjske dekanije, sodelujemo pa tudi na raznih večjih slovesnostih v domači cerkvi in drugje.

Občasno prepevamo tudi na krstih, porokah in pogrebnih mašah. Zbor vodita Robert Vodušek, od začetka delovanja, in sestra Grazyna Mech, ki se nam je pridružila leta 2010. Na orglah nas običajno spremlja organistka Metoda Kink.

Vsako leto imamo v času božiča v domači cerkvi tudi koncert, sami ali v sodelovanju z Moškim pevskim društvom Pod gradom. Večkrat smo sodelovali tudi z drugimi zbori na raznih prireditvah in slovesnostih.

Pevci se zbiramo na pevskih vajah vsak torek, pred zahtevnejšimi nastopi pa tudi pogosteje. V zboru vlada prijetno vzdušje in čeprav je delo resno in za nas, pevce amaterje, večkrat zelo zahtevno, se na vajah tudi razvedrimo, saj nas druži veselje do petja Bogu v čast. Večkrat pa je priložnost tudi za sproščeno druženje ob praznovanju osebnih praznikov naših pevcev in dirigentov.

V župnijskem mešanem pevskem zboru Svete Cecilije sodelujejo:

sopran: Bernarda Jesenek, Mojca Vrenko, Silva Zaveršek, Mihaela Mulej, s.Grazyna Mech, s. Ania Walaszek, Zdenka Kastelic;

alt: Mihaela Žikovšek, Marija Lukanc, Lidija Vrečko, Judita Tratnik-Kač, Ana Strnad, Nataša Vouk;

tenor: Vojko Vouk, Darko Potočnik, Rado Strnad, Mitja Kastelic,Tomaž Stropnik;

bas: Jože Tomažič, Martin Kač, Tadej Kač, Janez Luževič , Albin Planinšek.

Ker pevci in pevke v zboru nismo vedno mlajši, vabimo nove pevke in pevce, zlasti mlajše, ki so pripravljeni redno hoditi na vaje.

 

Molitev k Sv. Ceciliji – zavetnici župnije in zbora

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.