Mešani župnijski pevski zbor sv. Cecilije

Novejša predstavitev našega zbora je v pripravi.

 

 

 

Naš župnijski mešani pevski zbor Svete Cecilije deluje že deset let. Prvo informativno srečanje je bilo v oktobru 2006, prva resna vaja 21. novembra 2006, bogoslužje pa smo prvič polepšali z našim petjem za Božič 2006.

V zboru se trenutno zbira 9 pevcev in 13 pevk, skupaj torej 22. Običajno prepevamo pri slovesnih župnijskih mašah ob nedeljah in praznikih. Redno se udeležujemo letnih srečanj župnijskih pevskih zborov celjske dekanije, sodelovali pa smo tudi na raznih večjih slovesnostih kot npr. na slovenskem pastoralnem dnevu v Celju maja 2008, na praznovanju 400-letnice prihoda bratov kapucinov v Celje v oktobru 2009, na praznovanju 50-letnice naše župnije Celje – Sv. Cecilija septembra 2010, na spominski slovesnosti na Teharjah 2009 in 2016,  na Alpe Adria izmenjavi Luči miru iz Betlehema 2014 v celjski stolnici., ipd.

Občasno prepevamo tudi na krstih, porokah in pogrebnih mašah. Zbor vodita Robert Vodušek od začetka delovanja in sestra Grazyna Mech, ki se nam je pridružila leta 2010. Na orglah nas običajno spremlja organistka Metoda Kink.

Lansko leto smo ob praznovanju 400 letnice posvetitve cerkve Sv. Cecilije imeli poseben koncert z zahtevnejšim programom v naši cerkvi, v sodelovanju z Moškim pevskim društvom Pod gradom, solisti in Celjskim godalnim orkestrom. Večkrat pa smo sodelovali  že tudi z drugimi zbori na raznih prireditvah in slovesnostih.

Pevci se zbiramo na pevskih vajah vsak torek, pred zahtevnejšimi nastopi pa tudi pogosteje. V zboru vlada prijetno vzdušje in čeprav je delo resno in za nas, pevce amaterje, večkrat zelo zahtevno, se na vajah tudi razvedrimo, saj nas druži veselje do petja Bogu v čast. Večkrat pa je priložnost tudi za sproščeno druženje ob praznovanju osebnih praznikov naših pevcev in dirigentov.

Vabimo tudi nove pevke in pevce, ki so pripravljeni redno hoditi na vaje.

DSCN6996V župnijskem mešanem pevskem zboru Svete Cecilije sodelujejo:

Sopran: Bernarda Jesenek,  Mojca Vrenko, Ana Vrenko, Silva Zaveršek, Mihaela Mulej, s.Grazyna Mech, s. Ania Walaszek.

Alt: Mihaela Žikovšek, Marija Lukanc, Lidija Vrečko, Judita Tratnik-Kač, Ana Strnad  in Nataša Vouk.

Tenor: Vojko Vouk, Darko Potočnik, Rado Strnad in Tomaž Stropnik.

Bas: Jože Tomažič, Martin Kač, Tadej Kač, Janez Luževič in Albin Planinšek.

P1110977

KRONIKA MEPZ SV. CECILIJA CELJE 2006-2014

Molitev k Sv. Ceciliji – zavetnici župnije in zbora

Share with:


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.