Župnijski pastoralni svet (ŽPS)

 

10.marec 2015

V letošnjem letu se izteka mandat župnijskim pastoralnim svetom, zato smo farani v vseh župnijah v Sloveniji na drugo postno nedeljo (1.marca 2015) izbirali nove člane. Da bi bila izbira lažja, smo našo župnijo razdelili na območja, tako da bodo tudi novem mandatu v ŽPS prisotni predstavniki celotne župnije.  Župljani smo svoje lističe s predlogi o kandidatih za člane ŽPS v obdobju 2015 / 2020 lahko oddali posebna nabiralnika v župnijski cerkvi ter v podružnični cerkvi sv. Luka v Tremerjih še  naslednjo nedeljo, 08. marca 2015.

Na januarski seji ŽPS je bila na predlog br. Marjana imenovana volilna komisija v sestavi: Alojz Ocvirk, Rado Strnad, Majda Kamplet.

Volilna komisija se je sestala v nedeljo, 08.03.2015 ob 18.45 (po večerni sveti maši) v župnijski pisarni in opravila štetje glasov za nove člane ŽPS. Nabiralnika sta bila odprta v prisotnosti vseh članov komisije in župnika, br. Marjana.

Na osnovi zbranih predlogov je bil izdelan seznam. Br. Marjan bo z kandidati opravil razgovore in pridobil njihovo soglasje za članstvo v ŽPS. Člane novega ŽPS bo na osnovi župnikovega predloga potrdil g. škof.

Imena članov ŽPS za mandatno obdobje 2015 / 2020 bomo objavili na nedeljo Dobrega pastirja, ko bodo člani prejeli posebno listino o imenovanju.

 

 

 

 

 

“Z Bogom začni vsako delo, da bo dober tek imelo!”

Člani ŽPS

Poslanstvo Župnijskega pastoralnega sveta

Pastoralno leto 2014 / 2015

Tudi letos se bomo člani ŽPS sestajali mesečno – vsak drugi ponedeljek. Lotili se bomo priprave župnijskega pastoralnega načrta, obravnavali poglavja iz priročnika Na poti k izviru, ki vsebujejo duhovno poglobitev z branjem Božje besede, razmišljanje ob slednji ter osebno molitev. Poleg tega pa bomo spregovorili o tekočih zadevah ter o dogodkih v župniji.

Arhiv

Pastoralno leto 2013 / 2014

Pastoralno leto 2012 / 2013:  LETO  VERE

Pastoralno leto 2011 / 2012: PRAVIČNOST V LJUBEZNI

 

 

 

 

Share with:


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.