Nekaj pojasnil

Tudi v naši cerkvi se že lahko udeležujemo svetih maš. Bogu hvala!

Vendar moramo upoštevati nekatere ukrepe, ki so jih v svojih navodilih zapisali škofje!

Obvezna je uporaba zaščitne maske; pri vstopu v cerkev je obvezno razkuževanje rok (razkužilo je pripravljeno); medsebojna oddaljenost je 1,5 m, zato je število vernikov, ki so lahko navzoči omejeno – sedeži v klopeh in stoli so že razporejeni v skladu z navodilom (izjema so člani ene družine, ki lahko sedijo skupaj). Ob upoštevanju razdalje je pri eni sveti maši lahko prisotnih 40 vernikov.

Pozdrav miru je zaenkrat ukinjen; priporočeno razdaljo (1,5 m) je potrebno ohranjati tudi v vrsti za obhajilo; obhajilo se prejme izključno na roko. Tudi pri odhajanju iz cerkve je potrebno upoštevati medsebojno razdaljo in si pri izstopu iz cerkve ponovno razkužiti roke.

Tedenske maše do preklica veljajo za nedeljske maše. V nedeljo, 10. maja, bo poleg običajnih svetih maš (v župnijski cerkvi ob 8., 9.30 in 18. uri, v Tremerjih ob 11.uri) maša tudi v podružnični cerkvi sv. Miklavža ob 16.uri.

 

Sveta spoved: bratje kapucini so na razpolago za sveto spoved pred in med vsako mašo. Zaradi ukrepov sedaj spovedovanje  poteka v kapeli sv. Frančiška (v samostanskem delu, vhod v župnijsko pisarno) – s spovedovanjem v kapeli so upoštevani ukrepi (medsebojna oddaljenost, prezračevanje), ravno tako je zagotovljena spovedna tajnost. Tudi pri spovedi je obvezna uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.