Jezus je naš dobri pastir

08. maj: NEDELJA DOBREGA PASTIRJA       Tisti čas je Jezus rekel:”Moje ovce poslušajo moj glas; jaz jih poznam in hodijo za menoj. Dajem jim večno življenje; nikoli se ne bodo pogubile in nihče jih ne bo iztrgal iz moje roke. Moj Oče, ki mi jih je dal, je večji od vseh, in nihče jih ne more iztrgati iz Očetove roke. Jaz in Oče sva eno.” (Jn 10, 27 – 30)

Kdo je dobri pastir?  Kdor je povsem predan svoji čredi. Zaradi nje pusti vse in odide na planino, da bi skrbel za svoje ovce. One poznajo njegov glas, kako pozna otrok glas svoje matere in očeta.  Tudi mi smo otroci, Božji otroci, saj nam je Bog dal življenje. A ne kakršnokoli, marveč večno življenje! Kot Božji otroci smemo Boga klicati Oče, tako kot počnemo v molitvi Oče naš.

Jezus je dobri pastir  Bog nas ima zelo rad in nas želi obvarovati vsega hudega. Zato nam je dal Jezusa, svojega Sina, da bi nas kakor dober pastir varoval in vodil po pravih potih, polnih življenje in veselja. Ovce poslušajo pastirjev glas.

Kje lahko slišim glas Dobrega pastirja?  Gotovo v svojem srcu, saj Jezus prebiva v naših srcih. Jezusov glas slišimo tudi v evangelijih. Zato smo povabljeni, da vzamemo v roke Sveto pismo in si preberemo Markov evangelij. Tako bomo bolje spoznali svojega Pastirja.

Kaj pa, ko zaidemo? Kadar zaradi slabih dejanj (grehov) zatavamo na kriva pota, nam Jezus grehe odpusti, če se jih iskreno pokesamo. Tako se lahko kakor ovčica zmeraj zaupno zatečemo v njegovo naročje. Če se izgubimo, lahko vedno kličemo: Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se me!

Vesela novica:  Ker je Bog naš dobri Oče in Jezus naš Dobri pastir, se nam na tem svetu ni treba ničesar bati!

Molitev:  Jezus, dobri pastir, varno nas vódi kakor ovčice, da se ognemo slabim potem, in ne storimo drugim krivice! 

 

Mesec maj je Marijin mesec, mesec šmarnic, pobožnosti s katero Marijo častimo.

Šmarnice za otroke – MARIJA IMA RADA VSE OTROKE bodo vsak dan ob 18. uri v župnijski cerkvi, v Tremerjah pa ob 19.uri od ponedeljka do petka, ob nedeljah in sobotah pa ob 17.uri.

Šmarnice za odrasle – MARIJA IMA MNOGO OBLEK bodo vsak dan ob 8. uri.

K šmarnicam smo povabljeni tudi k sv. Miklavžu – vsako nedeljo ob 16.uri

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.