Slike

Kateheza ob prazniku vseh svetih

S klikom na sliko se povežeš na spletno stran Slovenskega katehetskega urada, kjer so navodila za izvajanje kateheze ob prazniku vseh svetih.

Porcijunkula 2020

Bratje kapucini v Celju vabimo v nedeljo, 2. avgusta, k praznovanju Device Marije Angelske v Porciunkuli. Ta dan lahko prejmemo porciunkulski odpustek.

Maše bodo ob 7. in 8. uri, ob 9.30 ter ob 11. in 18. uri. Vse dopoldne in eno uro pred večerno mašo bo priložnost za spoved.

Prisrčno dobrodošli!

Porcijunkula se je imenovala prav majhna cerkvica sv. Marije Angelske, od srednje italskega mesta Assisija oddaljena za pol ure hoda proti jugozahodu. Bila je na tem, da razpade, a jo je sv. Frančišek Asiški (gl. 4. oktober) popravil in tam spoznal svoj poklic: popraviti Cerkev iz ljudi, Cerkev, v katero se je tedaj močno zajedla gniloba, predvsem pohlep po bogastvu in razkošju, po lagodnem življenju brez čuta za telesno in duhovno revščino drugih; in Frančišek je vedel, da bo to nalogo mogel izpolniti le tedaj, če bo z vso temeljitostjo reformiral najprej sebe in zbral okoli sebe enako misleče, ki bodo predvsem s sijočim zgledom, čeprav tudi z besedo, oznanjali evangelij).

Veliki petek (10. april)

 

“Ko bomo danes počastili križ ali molili križev pot, se spomnimo, da je Božje usmiljenje resnično brezmejno.”     (povzeto iz revije Beseda med nami)

V preteklih letih smo imeli na Veliki petek tudi Križev pot veroučencev. Spoštovani starši, vabimo vas, da skupaj z vašimi otroci križev pot preberete.  Uporabite pa ga lahko tudi kot pomoč pri reševanju naloge iz rubrike “Verouk”.

 

Veliki četrtek (9. april)

To je dan Jezusove zadnje večerje, postavitve zakramenta
svete maše in zakramenta mašniškega posvečenja.

Krizmena maša je prestavljena na čas,
ko se bodo razmere uredile.

 

 

 

“Jezus nas tako močno ljubi, da nam je pripravljen umiti noge. Tako zelo skrbi za nas, da želi potešiti vse naše potrebe; krepča nas s svojim kruhom življenja in kelihom svoje krvi.”   (povzeto iz revije Beseda med nami)

 

Dotik nebes (Oratorij 2017)

18. avgust 2017

Počitniških dni je čedalje manj, oratorijskih dni v naši župniji pa je še ravno toliko, kot smo jih načrtovali – 6. Vsi so še v paketu, toda ne več dolgo.

Pred nami je oratorijski teden. V ponedeljek, 21. avgusta, začnemo – ob 9.uri. Pridete na obisk?

 

Prijavnica

Obvestilo

 

 

14. avgust 2017

Le še nekaj dni nas loči od letošnje oratorijske dogodivščine v naši župniji. Jambor je postavljen, zastava v zaključni fazi izdelave, animatorji že znamo himno – priznamo,  malo še moramo izpiliti, aktivnosti za udeležence so že izbrane. Lahko rečemo, da je skoraj že vse nared za začetek oratorija. Ja, pa Mariborčani že komaj čakajo, da pridejo na obisk. Morda pa pride na obisk še kdo! Kdo bi vedel?

Čeprav je rok za prijavo že mimo, je še nekaj prostih mest, tako da vašega otroka še vedno lahko prijavite.

 

04. avgust 2017

“Marija, ti mati, pomagaj postati mi pripravljen na Boga! Naj stopam po poti, naj več me ne moti blišč, zlato tega sveta! Naj bodo misli in dejanja polna biblijskega znanja, a naj zares živim vsaj dan kakor pravi kristjan!”

Zgoraj je zapisan refren letošnje oratorijske himne. Za poskušino. Tudi letošnja himna je preprosta, vendar zelo zgovorna. Govori o Mariji in nas vabi, da še bolj podrobo spoznamo dogodke iz njenega življenja.

Več informacij o samem oratoriju in prijavnico najdete v obvestilu pod besedilom.

 

17. julij 2017

Če bi sklepali po naslovu oratorija, se bomo letos v oratorijskih dneh dotikali nebes. Se vam zdi čisto nemogoče? Nam pa ne, kajti osrednji lik letošnje oratorijske zgodbe je Marija. Res je, da o Mariji vemo že veliko. Pa je vendar še veliko dogodkov v njenem življenju, ki jih ne poznamo. Tisti, ki letošnji oratorij pripravljamo in tisti, ki se ga boste udeležili, bomo imeli ta privilegij, da bomo nekatere od teh nepoznanih dogodkov spoznali.

Potrudili se bomo, da bomo na tej strani vsaj enkrat tedensko objavili kakšno zanimivost iz letošnjega oratorija. Nekaj prijav smo že prejeli. Na druge pa še nestrpno čakamo  ; )

V obvestilu, ki je pripeto pod besedilom, boste našli osnovne informacije o oratoriju. V kolikor vas zanima še kaj, kar smo morebiti pozabili zapisati, nas kontaktirajte.

 

13. julij 2017

Seveda bo oratorij v naši župniji tudi letos. Nekoliko zamujamo z informacijami, ker je bila v preteklih dneh v ospredju priprava ponovitve nove maše br. Luke. Obljubljamo, da bomo do sobote nadoknadili zamujeno in objavili vse informacije o oratoriju, pa tudi prijavnico.

Nekaj prijav že imamo – staršem se zahvaljujemo za zaupanje, otrokom pa obljubljamo zanimiv teden. Res je, da to obljubimo vsako leto, res pa je tudi, da lahko rečemo, da svojo obljubo držimo. Torej jo bomo tudi letos!

Mi se oratorijskega tedna na Bregu že veselimo, in se nanj seveda že vestno pripravljamo!