Jaslice pred cerkvijo Sv. Cecilije v Celju

Pred natanko 800 leti je sveti Frančišek Asiški v majhni italijanski vasici Greccio postavil prve jaslice. V celjski župniji pri sv. Ceciliji pa smo starši letošnjih prvoobhajancev že drugo leto zapored postavili jaslice v krožišču pred cerkvijo.
Na postavljanje jaslic, ki so letos še večje in bolj bogate, kot so bile prejšnje leto, smo se dobro pripravili. Vsaka družina je imela svoje zadolžitve in v četrtek, 21. 12., smo združili svoje moči in v pravem božičnem vzdušju postavili čudovite jaslice.
Po sveti maši je br. Jurij blagoslovil jaslice in vse ljudi, zbrane okoli jaslic. Nato je sledilo prijetno druženje ob jaslicah, toplem čaju in kuhanem vinu, manjkale pa niso niti sladke dobrote.
Postavljanje jaslic v krožišču pred cerkvijo sv. Cecilije je našo skupino staršev ponovno združilo in skupaj smo začutili, da Kristus prihaja med nas. Otroci so navdušeno sodelovali in tudi oni so se veselili novorojenega Deteta.
Prepričani smo, da bo naša skupina jaslice postavila tudi naslednje leto in da bo to postala tradicija, ki jo bodo nadaljevali tudi naši otroci. V veselem druženju, skupni molitvi in pesmi smo namreč priprave na Božič resnično doživeli in skupaj ter vsak zase začutili, da se Jezus rodi v naših srcih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.