Prva sveta spoved

V soboto, 9. 12. 2023, je deset prvoobhajancev celjske župnije Svete Cecilije nestrpno pričakovalo svoj drugi zakrament. Po sv. krstu, ki so ga prejeli kot majhni otroci, jih je tokrat čakalo zavestno izpraševanje vesti. Na sv. spoved so se pripravljali kar nekaj časa in vsi so doma pridno vadili »pet prstov« spovedi.

Brat Jurij in sestra Agniezska sta jih v soboto sprejela zgodaj popoldan in skupaj so se začeli veseliti Božjega usmiljenja. Po opravljeni sv. spovedi in pokori, smo se jim pri maši pridružili tudi starši in sorodniki. Vsi smo se zavedali, da je tokrat pri maši čutiti nekaj novega, nekaj posebnega. Božja ljubezen, ki je objela čista srca naših otrok je napolnila tudi srca vseh prisotnih in vsi smo se veselili Božje dobrote.

 

Izjava enega od prvoobhajancev, da se po opravljeni sv. spovedi počuti, kot da bi pil toplo mleko, ki ga pomiri in nahrani, nas je najprej nasmejala, a dala nam je tudi misliti. Sveta spoved je naše otroke resnično očistila in pomirila, saj so svoje grehe predali Bogu in On jim je s svojo dobroto grehe odpustil.

Na koncu tako pomembnega dogodka smo si vsi skupaj vzeli še nekaj časa za prijetno druženje in proslavljanje ob domačih dobrotah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.