Majske novice

0,10 € NA DAN, ODŽENE LAKOTO STRAN – dobrodelna spodbuda naših prvoobhajancev; več informacij najdete v oznanilih z dne 05.05.2024. Smo pa povabljeni, da po svojih močeh to spodbudo podpremo. Sredstva se bodo zbirala do 31.05.2024 – svoj dar lahko oddamo v “posebne lonce”, ki simbolizirajo kuhanje riža za lačne otroke v Mozambiku. Lonce so pobudniki akcije izdelali sami na duhovnih vajah, nameščeni pa so v župnijski cerkvi na mizici pod korom, v cerkvi v Tremerjih, v veroučni učilnici.

Nedelja, 19. maja 2024 – Binkošti.

Nedelja, 26. maj 2024pri sveti maši ob 9.30 slovesnost prvega svetega obhajila. Še posebej v teh, zadnjih dneh se deset veroučencev 3. razreda prizadevno pripravlja na velik dogodek v njihovih življenjih. Vključimo jih v naše molitve.

Petek, 31. maj 2024 –  zaključek šmarnic, zaključek veroučnega leta 2023 / 2024. Tisti otroci, ki veroučna spričevala še hranijo doma, naj jih čimprej prinesejo k veroučni uri.

V zadnjem tednu počitnic (26. – 30. avgust 2024) bo tudi letos v naši župniji potekal ORATORIJ. Letos bodo udeleženci v oratorijskih dneh spremljali preroka Daniela, ki je živel v času izraelskega izgnanstva v Babilonu. Kot nadarjen mladenič je bil s svojimi tovariši vpoklican na dvor, kjer je sčasoma zaradi svoje modrosti in sposobnosti razlaganja sanj postal pomemben svetovalec kar trem babilonskim kraljem. Pri tem je v sovražnem okolju ostajal zvest svoji veri in vrednotam, zaradi česar je bil tarča več spletk. K sreči pa je lahko vedno računal na Božje varstvo – celo takrat, ko je bil vržen med leve v levjo jamo …..

Več informacij bomo še posredovali.