Zaključili smo veroučno leto 2023/2024

V petek, 31. maja 2024, smo z večerno sveto mašo in šmarnicami, pri čemer so sodelovali naši veroučenci, zaključili letošnje veroučno leto. Kateheti se zavedamo, da brez podpore staršev, starih staršev, otroci ne bi uspeli tako redno prihajati k veroučnim uram. Udeležba vaših otrok pri verouku je za vas pomenila dodaten prevoz. In potem še en prevoz, da ste svojega sina, svojo hčer “vrnili” nazaj domov. Na žalost je naša župnija pač takšna, malce razmetana. Pa zato tako lepa, dragocena!

Ne smemo spregledati, da je letos v naši župniji prejelo zakrament svete birme 28 mladih nadebudnežev, ki so, okrepčani z darovi Svetega Duha, pogumno stopili na pot vere.

Prvi večji korak na to pot so storili tudi veroučni tretješolci, saj so na nedeljo Svete Trojice (28.05.2024) prejeli prvo sveto obhajilo.

Starši, hvala za podporo in sodelovanje!

Dragi otroci, tudi v času počitnic ne pozabite na našega zvestega Prijatelja. Vsem je na razpolago za druženje. Kadarkoli! Kjerkoli!

Tiste otroke, ki veroučnih spričeval še niso prevzeli, spričevala čakajo v župnijski pisarni!

Skupaj s spričevali so otroci dobili tudi obvestilo o letošnjem oratoriju (dodana je prijavnica). Naj se ga udeležijo – priporočamo! Lepa izkušnja!

 

“Otroška vzgoja je najimenitnejše delo, ki ga malokdo prav zna, čeravno le dvojno opravilo ima:   otroke skrbno varovati, jih pridno učiti in vsega dobrega vaditi.”  (bl. Anton Martin Slomšek)

 

Vsem želimo prijetne, zanimive in razigrane počitniško – dopustniške dni!

 

br. Marjan, br. Jurij, s. Agnieszka, Mojca V., Majda K.

 


Post navigation