Oratorij 2019: IMAŠ MOČ

Spoštovani starši, dragi otroci!

 

15. avgust 2019

Počitnice so iz dneva v dan krajše, naš oratorij pa vse bližji – začnemo v ponedeljek, 26. avgusta. 

V letošnji zgodbi nas bo preprost fant, Peter Klepec iz Osilnice, naučil, da pomeni “imeti moč” pomeni nekaj več. 

Glede na to, da je bilo veliko oratorijev že izvedenih, ni več skrivnost, da je glavnik junak letos Peter Klepec.

Čeprav se nam zdi, da oratorij dobro poznamo, ne bo odveč nekaj osnovnih informacij. Oratorijski dan je sestavljen iz številnih aktivnosti, ki se spretno pretakajo ena v drugo. 

Jutranji začetek za animatorje: dan se za animatorje začne bistveno prej kot za udeležence. Najprej se zberejo ob jutranji molitvi. Sledi “delovni sestanek”, kjer se dogovorijo še zadnje podrobnosti, uskladitve, preverijo, ali je pripravljeno vse potrebno, voditelj oratorija poda navodila. Sestanek pa se preide v animacijo otrok, ki se zbirajo in čakajo na uraden začetek oratorijskega dne.  

Začetek oratorijskega dne: “uradno” se začne z dvigom zastave in petjem himne. Po himni je na vrsti molitev, ki prosi za blagoslov oratorija. Za boljše vzdušje poskrbijo bansi, kakšna družabna igra. 

Oratorijska zgodba: nam predstavlja življenje in delo junaka, ki nam daje zgled, kako biti pravi kristjan in odgovoren državljan. Za Petra Klepca vemo, da je od Boga dano moč izkoristil za pomoč drugim. 

 

 

09. julij 2019

Pod korom v naši župnijski cerkvi stoji čisto poseben oratorijski nabiralnik, v katerega lahko oddate izpolnjene prijavnice za letošnji oratorij. Kot smo napisali v obvestilu, prosimo, da zaradi lažje priprave oratorijskih aktivnosti, otroke na oratorij prijavite do 31. 07. 2019. Glede prijav najdete več informacij v obvestilu, ki je objavljeno v nadaljevanju. 

Pri nabiralniku so na razpolago tudi prijavnice.  

Nekaj prijav je že prispelo, na ostale pa še čakamo. In se veselimo druženja. 

Verjamemo, da bodo tudi letošnji oratorijski dnevi zanimivi – pač takšni kot oratorijski dnevi morajo biti.

 

Bomo pa veseli vaših idej, pobud, ki jih ravno tako lahko oddate v nabiralnik.  

 

junij 2019

Kar navadili smo se že, da počitnice v naši župniji zaključujemo z oratorijem. Tudi kot pripravo na novo šolsko in veroučno leto. 

Tudi letos bo tako. Oratorijska zastava bo na jamboru vihrala zadnji teden avgusta.  

Verjamemo, da je še čas, da med počitniške in dopustniške aktivnosti Vaše družine uvrstite udeležbo na oratoriju.

Dnevno bo naš oratorij potekal med 9. in 15. uro; v tem času se bodo zvrstile različne oratorijske aktivnosti. Skupina animatorjev že odkriva vsebino in sporočilo oratorijske zgodbe, se uči himno, banse, načrtuje zanimive aktivnosti, ustvarjalne delavnice, športne igre – skratka, pripravlja tudi letos zanimiv oratorijski program.

V kolikor boste pred začetkom in po koncu uradnega dela oratorija potrebovali varstvo za svojega otroka, nam to sporočite oziroma označite na prijavnici.

Hvaležni vam bomo za vaš prostovoljni prispevek za udeležbo vašega otroka na oratoriju. Vsi prispevki bodo namenjeni izključno za potrebe oratorija.

Naj plačilo prispevka ne bo ovira za prijavo Vašega otroka na oratorij. Brez zadrege nas pokličite, zagotovo bomo našli pravo rešitev.

PRIJAVE ZA ORATORIJ

Obvestilu je dodana  prijavnica. Izpolnjene prijavnice lahko oddate v poseben nabiralnik pod korom v župnijski cerkvi ali pa pred samim oratorijem.

Predhodna prijava (do 31. 7. 2019) vašega otroka na oratorij nam bo v pomoč pri načrtovanju oratorijskih aktivnosti. Za takšen dogodek je potrebnih kar precej priprav. 

Prosimo, da udeležbo svojega otroka/svojih otrok na oratoriju do navedenega datuma sporočite:

Veseli bomo vaših predlogov in mnenj, ki jih lahko ravno tako pošljete na zgoraj navedeni naslov elektronske pošte oziroma sporočite po telefonu na številko, ki je ravno tako že zapisana zgoraj. Lahko pa jih enostavno napišete in list oddate v pripravljen nabiralnik.

V počitniško – dopustniških dneh boste lahko informacije o oratoriju našli v oznanilih oziroma na spletni strani župnije: www.cecilija.net – rubrika oratorij.

V kolikor boste želeli, pa vam jih bomo z veseljem sporočali tudi po elektronski pošti. Ekipa, ki pripravlja oratorij vam privošči prijetne in zanimive počitniško – dopustniške dni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.