Peru 2011 – Česar se mi veselimo, radi z drugimi delimo

PERU 2011

Peru je država v daljni Južni Ameriki z obalo ob Tihem oceanu. Verjetno pa tudi tista država, ki je bila v naši župniji v zadnjem obdobju največkrat omenjena, saj v mesecu februarju kot misijonar tja odhaja naš župnik, br. Marjan.

Čeprav Peru označujejo kot državo v razvoju, tam prevladuje revščina, boj za obstanek je vsakodneven in neusmiljen. Pa vendar se tega boja njeni prebivalci lotevajo z dobro voljo.

Za skodelico riža, ki je potrebna za preživetje, garajo cel dan.

Leta 2007 sta bili dva meseca v Peruju, v naselju Mesto otrok, dva naši mladi faranki, Mojca in Tina – svoje počitnice sta želeli preživeti nekoliko drugače. V Peruju sta spoznali in izkusili drugo plat življenja – tisto plat, ki ni najbolj barvasta. In vrnili sta se z izjemnimi izkušnjami.

Tina takole opisuje Peru:

“Peru, simpatična država z neprecenljivimi ljudmi, običaji in naravnimi znamenitostmi. Razlika med bogatim in revnim slojem je ogromna, srednjega sloja ljudi sploh ni. Ne glede na vse, pa si uredijo sistem tako, da tudi najšibkeši preživijo. Ravno tu vidim možnost, da jim ponudimo roko in darujemo malce svojega.”

Več o dogajanju Misjonskega tabora VOZEL – Mesto otrok , ki sta se ga udeležili  Mojca in Tina, lahko preberete tukaj

Na zadnjem sestanku ŽPS smo prisotni soglasno podprli pobudo ene od članic, da nabirko naslednje 5. navadne nedelje (06/02) namenimo za pomoč Peruju. Svoj dar lahko oddate tudi med tednom, vse do naslednje nedelje, v poseben nabiralnik. Za nas kakšna kavica ali priboljšek manj, njim pa en ali več lažje preživetih dni. Tina in Mojca sta prepričani, da nam bodo zelo hvaležni.

Spoštovani sofarani in sofaranke, vabimo in spodbujamo vas, da na svojevrsten način – s svojim prispevkom za uboge in pomoči potrebne – pospremimo br. Marjana v daljni Peru.

Za župnijo pa bo namenjena nabirka v nedeljo, 13. februarja.

Obe nabirki toplo priporočamo in se za vsak vaš dar že vnaprej zahvaljujemo!

za ŽPS tajništvo ŽPS


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.