Začenjamo še en drugačen teden

“Tudi mi smo skrivnost. Ko smo bili krščeni, smo se rodili od zgoraj in napolnil nas je Sveti Duh.”          (povzeto iz revije Beseda med nami)

Opomnik: zvečer ob 20. uri na Radiu Ognjišče ne zamudimo molitve slovenskih škofov. K molitvi nas bodo povabili zvonovi. Ob molitvi pa lahko prižgemo svečke na oknih – v znamenje solidarnosti z vsemi žrtvami epidemije, v znamenje hvaležnosti zdravnikom in medicinskemu osebju, ki so z veliko požrtvovalnosti pogumno stopili in še stopajo v bran okuženim bolnikom.

 

Obveščamo vas, da v tem tednu naša cerkev ne bo odprta. V kolikor se želite srečati z našim nebeškim Očetom v osebni molitvi, pa pozvonite pri župnijski pisarni ali v samostanskem delu. Bratje kapucini vam bodo z veseljem odklenili cerkev. 

Še vedno pa bratje kapucini v cerkvi mašujejo vsak dan ob 8.uri. Vsak dan smo povabljeni, da se jim pridružimo v duhovni povezanosti in molitvi. Svete maše darujejo za nas in za naše namene. Za mašne namene se lahko dogovorite po telefonu, prispevek za sveto mašo pa poravnate z nakazilom na TRR župnije SI56 0510 0801 5402 525 (Abanka d.d.), pod namen navedite dar za sveto mašo, v rubriko prejemnik pa Župnija Celje – sv. Cecilija, Breg 18, 3000 Celje.  Na enak način lahko nakažete tudi svoj dar za vzdrževanje cerkve (v vzdrževanje sodi tudi plačilo položnic), le da v tem primeru pod namen napišete dar za cerkev.  Za vsak vaš dar iskrena hvala in Bog povrni!

Na fotografijah, ki smo jih objavljali ob prazničnih dneh, ste lahko videli, da je bila naša cerkev, kljub drugačnim časom, tudi letos lepo okrašena. Butare in ostalo zelenje je krasilo oltar na cvetno nedeljo. Kot že toliko let doslej. Tudi Božji grob je bil skrbno pripravljen in urejen – tako kot toliko let doslej. Iskrena hvala Vidi in Alojzu Ocvirk, ki ju drugačni časi niso ustavili, da ne bi poskrbela za praznično okrašenost naše cerkve.

“Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol, se nasmehne in pravi: “Že samo za ta trenutek je bilo vredno ustvariti svet.”  (Talmud)           Vida, Alojz, hvala, ker sta v minulih dneh poskrbela za veliko božjih smehljajev! Bog povrni!

Blagoslovljeni naj bodo naslednji dnevi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.