Iz oznanil

Z nedeljo Kristusa Kralja (26. november) zaključujemo cerkveno leto.

UPANJE ZA VSE!   Teden Karitas 2023 (od 27.11. do 03.12.) bo sodelavcem Karitas ponovno omogočil, da sporočilo dobrote in ljubezni ponesejo izven prostorov, kjer običajno delujejo, izven pisarn, skladišč, razdelilnih mest, dnevnih centrov, zavetišč. Vsem nam pa bo omogočil, da sporočilo dobrote in ljubezni ponesemo iz naših domov tistim, ki našo pomoč potrebujejo. Letošnje geslo Upanje za vse! nas vabi, da drug drugemu vlivamo zaupanje, da obstajajo rešitve za izzive, probleme in težave. Upanje ni poceni tolažba, češ, bo že bolje. Karitas v mnoge družine prinaša upanje v obliki hrane, plačila položnic, z nakupom šolskih potrebščin in kurjave. Pogovor in skupno iskanje rešitev pa je spodbuda in pomoč na poti v samostojnost.

Tudi papež Frančišek nas spodbuja: “Božji klic, da prinesete upanje tistim, ki morda nimajo več smisla svojega življenja, je klic, da ga brezpogojno ljubite v ljudeh, ki se nahajajo v socialno ranljivih razmerah.”

Dobri mož, Miklavž, je ocenil, da so otroci v naši župniji dovolj pridni, da jih obišče. Se že veseli druženja z njimi. Njegovi pomočniki pa že pridno pripravljajo vse potrebno, priporoča se tudi za vašo pomoč. Zato smo pod kor postavili poseben, miklavžev koš.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.