Nov mesec – očitno tudi nov začetek

Slovenski škofje ponovno odpirajo vrata slovenskih cerkva. Vendar z veliko previdnostjo – pripravili so skrbna in natančna navodila kako ravnati. Preberite jih v prejšnji objavi.

Maj pa ostaja mesec šmarnic – te tako zelo priljubljene Marijine pobožnosti na Slovenskem. Tudi šmarnice letos drugače. Na župnijski strani bosta dnevno objavljeni šmarnični zgodbi – za otroke in za odrasle. Obe zgodbi bomo našli v novi rubriki Šmarnice 2020.

Za otroke bomo brali zgodbice iz knjige Največji dar (avtorica Marjeta Cerar). V delu so zbrane zgodbe dveh družin, resnične zgodbe, ki so se dogajale in se še vedno dogajajo vsakomur izmed nas. So zahvala, prošnja, so bolečina srca, so vzklik veselja in upanja. Predvsem pa so zgodbe, ki jih je spisalo otroško srce, v katerem ima Marija prav posebno mesto.

Odrasli pa se bomo v letošnjem maju seznanili z življenjsko potjo Janeza Henrika Newmana (Sveti Janez Henrik Newman – avtor Bogdan Dolenc). Papež Frančišek ga je l. 2019 razglasil za svetnika. Njegova osupljiva življenjska pot (Janez H. Newman je spreobrnjenec iz Anglikanske cerkve v Katoliško), ki je intimno prepletena s splošnim versko – izobraževalnim dogajanjem na britanskem otočju 19.stoletja, nas s svojim zgledom spodbuja in navdihuje tudi danes.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.