OBVESTILO

Spoštovani farani in vsi, ki radi prihajate v našo cerkev!

 

 

V zadnjih dneh se soočamo z neljubo situacijo, eno izmed tegob sodobnega sveta. Korona virus v nas zbuja neprijeten občutek, nelagodje, strah. Verjetno vsi s cmokom v grlu spremljamo situacijo, zlasti v sosednji Italiji.

Tudi odgovorni na Slovenski škofovski konferenci (SŠK) skrbno spremljajo situacijo, za duhovnike in vernike izdajajo navodila, kako ravnati v dani situaciji (začetni ukrepi so bili objavljeni v Oznanilih štev. 8 z dne 01.03.2020).

Na sinočnji seji Župnijskega pastoralnega sveta smo se dogovorili, da bomo v župniji tudi vnaprej dosledno upoštevali tako vladne ukrepe kot tudi priporočila SŠK in ravnali skladno z njimi. 

Vse začetne ukrepe (izpraznjeni kropilniki, opustitev rokovanja pri Pozdravu miru, obhajanje na roko, namestitev razkužil v veroučnih učilnicah) že izvajamo, dodatnih ukrepov pa se zaenkrat ne bomo posluževali. Čakamo na posodobljena navodila SŠK, ki so v pripravi.

O nadaljnjih ukrepih, v kolikor bodo potrebni, vas bomo sproti obveščali.

Škofje apelirajo na vse slovenske katoličane k upoštevanju navodil za preprečevanje epidemije koronavirusa COVID – 19 in nas vabijo k molitvi za zdravje.

 

br. Marjan Gačnik, tajništvo ŽPS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.